Praktische informatie

Werkwijze

Als we met elkaar, na het eerste telefonische contact, afspreken dat Lichthuis jou kan gaan begeleiden plannen we een intakegesprek. Afhankelijk van je vraag is dat alleen met Tetje, alleen met Lobke of met ons allebei wanneer het om het hele gezin of jullie als ouders gaat.

Tijdens het intakegesprek maken we kennis met elkaar, bespreken we de hulpvraag, waar we aan gaan werken en hoe vaak we elkaar gaan zien. In overleg bekijken we waar we afspreken, dat kan in onze praktijkruimte in Zwolle of in ’t Harde en soms bij je thuis..

Na de intake maken wij een behandelovereenkomst die we allebei ondertekenen. Je gaat dan akkoord met de algemene voorwaarden.

Wij werken in een vrij grote regio: van Zwolle tot Harderwijk, van Elspeet tot Urk. Dit betekent dat je ons ook kunt benaderen als je in Kampen, Hattem, ’t Harde, Emmeloord of elders in deze omgeving woont.

Wij bieden geen acute crisiszorg. Bij crisissituaties adviseren wij je contact op te nemen met de huisarts.

Lichthuis heeft op dit moment geen wachtlijst. 

Tarieven/vergoeding

Je kunt je rechtstreeks bij Lichthuis aanmelden zonder verwijzing door arts of specialist.
Wanneer je als volwassene begeleidende gesprekken hebt met Tetje dan kun je, afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering, een deel vergoed krijgen. Kijk hiervoor op de website van de NFG

Het kan ook zijn dat je via je huisarts, CJG/Sociaal Wijkteam of WMO bij ons terecht bent gekomen. Omdat Lichthuis is aangesloten bij Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland (CZMN) bieden we in een groot deel van Midden Nederland vergoede zorg vanuit Jeugdwet en/of WMO. Dat geldt voor de regio: Dalfsen, Heino, Emmeloord, Apeldoorn, Epe, Hattem, Heerde, ’t Harde, Oldebroek, Elburg, Elspeet, Nunspeet, Harderwijk en Dronten en alles wat daar tussen ligt. Bel ons gerust als je hier vragen over hebt.

Het eerste telefonische contact met Lichthuis is gratis.

Kinderen

Lobke:
Intakegesprek met ouder(s) 90,- per uur
Individuele begeleiding kind 90,- per uur
Evaluatiegesprek ouder(s) 90,- per uur

Gezinnen

Lobke en Tetje gezamenlijk:
Oudergesprek 110,- per uur
Gezinsgesprek 125,- per gesprek
Tetje:
Ouderbegeleidende gesprekken 90,- per uur

Volwassenen

Intakegesprek 90,- per uur
Individuele begeleiding 90,- per uur

Tarieven zijn inclusief BTW

Reiskosten (bij huisbezoeken) zijn 0.21 p/km

* Voor zakelijke klanten hanteren wij andere tarieven