Wat anderen zeggen

Omdat ik Tetje & Lobke kende van De Twijn/Vogellanden heb ik contact met Lichthuis gezocht.
Openheid geven met betrekking tot waar ik tegenaan liep was hierdoor makkelijker.
De hulpvraag betrof mijzelf in relatie tot mijn kind. Lobke keek vanuit haar orthopedagogische visie en Tetje vanuit haar rol van maatschappelijk werker/ouderbegeleider.

Er werd met aandacht en professioneel gekeken en geluisterd naar mijn hulpvraag.
In de weken erna werd het lijntje kort gehouden, de belangstelling bleef en ik werd doorverwezen naar de juiste plek om mijn hulpvraag verder op te pakken.

Emma

Bij Tetje was ik op het goede adres om na het overlijden van mijn man een nieuw pad te gaan ontdekken, met behoud van goede herinneringen.
Haar luisterend oor en heldere vragen hebben me erg geholpen om met dit pijnlijke verdriet toch verder te kunnen gaan op de manier die bij mij past.
Dat gun ik iedereen!

Z

De samenwerking tussen Lobke en mijn zoon was heel puur. Een benadering waarin zij hem in zijn belevingswereld en emoties wist te bereiken op een ontspannen manier. Iedere dag zie ik kleine momenten van de samenwerking terug in wat mijn zoon zegt en doet. Waardevol.

Loes

Tetje heeft mij, en in minder frequente mate mijn man, begeleid tijdens ons leven met onze ernstig zieke dochter, maar ook zeker in de periode na haar overlijden. Ze verstaat haar vak op hoog niveau en heeft jarenlange ervaring; dat is in alles merkbaar. Ze is buitengewoon goed in staat om jouw wirwar aan emoties te ontrafelen en je weer een heldere kijk te geven op situaties. Geen wollige gesprekken bij Tetje; je gaat juist de deur uit met concrete, behapbare tools waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Ze heeft mensenkennis en is inlevend, waardoor zowel het open boek (ik) als de zelfoplosser (mijn man) zich altijd allebei op hun gemak hebben gevoeld.

Willeke

Als gezin met 3 jonge kinderen zijn wij plotseling geconfronteerd met een ernstige ziekte in de directe familie. Dat is voor ieder van ons heftig en ontzettend verdrietig, maar voor onze verstandelijk beperkte zoon is het nog ingewikkelder. Ik vond het heel fijn om met Lobke te sparren over hoe we onze kinderen (en specifiek hem) het best kunnen begeleiden in dit traject van verdriet en aankomend verlies. Lobke luistert, moedigt aan en geeft praktische en waardevolle tips.
Ilona

Wij, als gezin, hebben de tijd met Lobke en Tetje als constructief en heel prettig ervaren. Op een professionele en persoonlijke wijze zijn we ondersteund en verder geholpen. Hierbij was er oog voor alle leden van het gezin.
Bedankt voor alles ! Het was een bijzondere tijd.
Henk & Louisa

Tetje heeft mij intensief begeleid tijdens de ziekte van mijn dochter. Ze wist me de juiste handvaten aan te reiken waardoor ik op mezelf durfde te vertrouwen en dat gaf me de kracht om het aan te kunnen.

Na het overlijden hebben we nog de nodige gesprekken gevoerd in mijn rouwproces. Een eenzaam en onbekend proces en dat maakte me soms erg onzeker. Ook hierin hielp Tetje mij een weg in te vinden door me te laten ervaren dat bepaalde gevoelens en onveiligheid er mag zijn in zo’n proces waarin er veel op je af komt.

Heb in deze periode de kracht in mezelf terug gevonden en het heeft me gebracht waar ik nu sta.

Astrid

Onze situatie zorgt voor emoties die je op de meest onverwachte momenten overvallen.
Dit is niet gek en ik ben niet gek.
Tetje heeft mij op een praktische, heldere manier laten kijken en luisteren naar mezelf.
Door haar ervaring, praktische kijk op dingen en haar humor heb ik weer rust ervaren. Vanuit deze rust kan ik de zaken weer helder zien, beslissingen nemen en ben ik weer op de juiste weg ….

Marike R.